Carminat - a Renault gyári GPS navigációja

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Térkép

Nyomtatás
Olvasóink értékelése: / 6
ElégtelenKitűnő 

tomtom_sd_cardA Carminat TomTom az első Renaultos navigáció ahol a térképmédia nem CD vagy DVD, hanem egy apro lapocska, egy SD kártya. A vásárlás helyének megfelelő régiót ábrázoló térkép alapból jár az autóhoz, ez a Magyarországon vásárolt autók esetében azt jelenti hogy hazánk úthálózata mellett a horvát, szlovén, szlovák, cseh, lengyel és a balti államok térképeit is megtaláljuk a memóriakártyán.Természetesen lehetőségünk van további térképek megszerzésére, ennek több módja is lehetséges.

Első és legkézenfekvőbb, hogy besétálunk a Renault márkakereskedésbe, ahol megpróbáljuk a kissé bürökratikus rendszeren át megrendelni a számunkra szűkséges térképet tartalmazó lapkát. Másik lehetőség hogy a navit gyártó TomTom -ot keressük meg ezen igényünkkel, ahonnan szintén rendelhetünk SD kártyákat. Harmadik és egyben tán legkényelmesebb módszer, hogy a foltelünkben ülve számítógép segítségével online frissítjük vagy vesszük meg és töltjük le a kívánt térképszeletet a Renault és a TomTom által közösen üzemeltetett weboldalról.

 

Fontos tudnivaló, hogy a vásárlás után 30 napig ingyen frissíthetjük a térképünket a webes felületen keresztül, ezt mindenképpen érdemes megtenni, hogy garantáltan a legfrissebb térképpel rendelkezzünk. A térképek beszállítója egyébként a két nagy térképgyártó közül a kisebb, a Teleatlas. Szintén az internetes felületről szerezhetünk friss POI (érdekes helyek) és trafipax adatbázist, valamint egyéni hangokat, 3D jármű ikonokat, navi témákat és még sok apróságot, amivel egyénivé varázsolható a Carminat TomTom.

 
Milyen Navigáció van az autódban?